Dailybooth!

Ville bara lite snabbt göra lite reklam för en hemsida som dök på min webbläsare: Dailybooth!

Sidan är någon slags community grej som i stort går ut på att man tar ett litet snabbt självporträtt med sin webbkamera någon gång ibland och kommenterar den. Lika simpelt som genialt. Eftersom det som alla älskar mest är just sig själva så kommer sidan nog bli ganska stor inom kort. Egobilderna tillflyktsort helt enkelt. Som twitter/facebook/bilddagboken fast lite mer 2009.

Så signa upp nu och börja stalka mig (förlåt men funkar signa och stalka som svenska ord? någon med koll kan ju kanske kommentera :-/  ) genom att söka och adda (svenska ordet adda?) ehholle as usual eller kolla här.  Går jätte snabbt att gå med och ta bilder! Om du inte gillar det så kan du ju hitta på något bättre att göra i fem minuter...

Narval på er!

Ps uppdateringar av ordet narval. Nya Narval 2.0 kan även användas som en hälsning eller farväl om ni skulle undra Ds

Narval!


Har varit lite tomt här på senaste tiden så därför kommer nu en väldigt het och seriös spaning jag har: 
Narvalar är helt otroligt häftiga!

Fatta det är en jäkla val med ett horn på huvudet. Okej det kanske inte är ett horn utan en huggtand men i alla fall. Folk brukar jämt gnälla om att vi måste rädda isbjörnarna och valarna m.m. Inte sant. Det räcker bra med en art av djur. Knubbisarna med de tre meter långa hornen, havets enhörning! De är ordet "awesome" förkroppsligat helt enkelt! Alldeles för lite om narvalarna i svensk media idag. Är det bara jag som ser hur tuffa dom är?

För att hedra narvalen så har jag bestämt att "Narval" här med är en synonym för "häftig":
Exempel 1: "Shit den här bloggen är verkligen jätte snygg. Den är så narval!"

Jag kan till och med sträcka mig till att Narval borde bli det internationella måttet för coolhet. Just det. Det här är bra alltså. Är det någon som har numret till SI-systemet eller? 1 narval=1 Na=coolheten för narval
Exempel 2: "Coolhetsvärdet för flygande-ninja-noshörningar är 0,81 Na medan värdet för Leif Silbersky bara är 0,002 Na" 

Narval fanns inte ens med i min T9 upptäckte jag nu! Fick bara bra fram "nästak". Inte okej! Därför ber jag nu er läsare att för det första lägga in narval i er mobil och för det andra försöka att få in ordet i ett samtal kanske en gång per dag sådär.

Spread the word!

Okeeeej!

Av någon anledning så kände jag för att kolla upp var ordet "okej" kommer ifrån och allmännbildare som jag är bestämde jag mig för att dela med mig av min kunskap:

Det finns flera teorier om var ordet okej (/okay/OK) kommer ifrån. Amerikanarna vill som vid många andra tillfällen anse att de själva kom på uttrycket. Detta är inte fullständigt sant men det var i alla fall de som gjorde uttrycket populärt och förde det vidare till flera andra länder så som Sverige.

Första användandet i tryck av ordet är från en amerikansk tidning från 1839 där man gillade att förvränga ord och sedan förkorta dom. Detta ledde till att "All correct" ändrades till "Oll Kurrect" och sedan förkortades till OK... liiite långsökt men men. 1840 började den riktiga spridningen av ordet under den amerikanska presidenten Martin Van Burens valkampanj. Han kom från ett område i New York som hette Kinderhook och kallades därför ibland för "Old Kinderhook". Istället för att använda hans tyska namn Van Burens i valkampanjen använde man istället förkortningen för hans efternamn alltså OK.

Andra länder har tidigare exempel på användningen av OK t.ex. tyskans ”Ohne Korrektur”, en tryckeriterm som betyder "utan korrigering", grekiskans "Ola Kala" som betyder "allt är bra", de nordamerikanska urinvånarna ord "Okeh" betydande ungefär "så är det" och ett Afrikanskt ord "waw-kay" som ungefär betyder "Ja, jag håller med".

Ursprunget är ett mysterium men huvudsaken är att ordet finns och funkar i alla lägen. Hoppas ni lärt er något. 

Okej?

Facebook!

Ville bara ta upp hur fel jag anser att andra personer ser mig.
Här nedanför följer några frågor från applikationen "Vänfakta" på Facebook:

Tror du att Olle Henriksson är religiös?
2/2 svarade ja. om det är någon här som svarade på det så kan jag ju säga: jag är inte religiös. Jag tror inte på en gammal gubbe på ett moln. Det behövs liksom inte. Saker och ting löser sig även utan kraften från en skäggis.

Tror du att Olle Henriksson skulle bry sig om du råkade ut för en olycka?
2/2 svarde ja igen. Ärligt talat, jag bryr mig troligen inte så mycket om dig för tillfället och ännu mindre om du råkade ut för något. Jag är ledsen och så om du förväntar dig något av mig men så är det.

Tror du att Olle Henriksson har tagit/använt ecstasy/heroin/kokain?
3/3 svarade nej. På riktigt, varför tror ni att jag är som jag är. Det är inte polkagrisar jag går på kan jag ju säga.

Tror du att Olle Henriksson har en personlighetsstörning?
2/3 svarade nej... HALLÅ! Snackar vi om samma person! Det är tydligt för var och en som har någon som helst koll på psykologi att jag inte har alla skruvar på rätt plats. En tvååring skulle upptäcka det. Den här bloggen är ett bra exempel på det.

Hoppas att ni fått lite större koll på mig nu! Behövdes tydligen.

Emmie Marmont!

Bara så att ni fattar så är jag den manliga och muskulösa personen till vänster!
Jag och Emmie^^ (Den manliga och muskulösa personen till vänster är då jag)

Okej... lite sent men ändå denna vecka.... fortfarande 1 timme-ish kvar.

Det här är då mitt inlägg eller uppsats eller biografi eller what eva om Emmie Marmont. Hoppas du blir glad!
Nej men ja men då kör vi då:

Fakta om Emmie Marmont:
Okej, Emmie föddes 1991 någon gång. All information om hennes barndom saknas (i alla fall i mitt huvud). 2004 började hon högstadiet på Solberga. Där gick hon inte i min AE så jag hade ingen riktig koll på henne. Du var säkert jätte trevlig då också skulle jag gissa. Hon spelade basket också så jag träffade väll på henne någon gång genom det antar jag. 2007 började hon i alla fall gymnasiet med mig i klassen NV07B. Där gjorde hon sig känd som en pratglad, underbar liten konstig person. Vi går nu tillsammans i tvåan och alla levde lyckliga i alla sina dar. Känn dig sammanfattad. The end. Fin. Slut. Vilken koll man har... Om du skulle vilja veta mer om henne så kan du ju alltid läsa på hennes blogg här!

Emmie, jag kan inte visa alla mina känslor för dig i text så jag gjorde istället en liten video... bara att följa länken här!
(För mer information om vad som just hände läs här!)


PS Om det är någon mer som vill ha en snabb sammanfattning av sitt liv signerat Olle så kan de ju sätta in ett par tusen kronor på mitt konto så fixar jag det DS

Practical Jokes!

Okej ville bara se om det var någon som hade koll på ett bra, lättutförligt practical joke till mig (ska inte alls hämnas på någon jag känner). Dom får vara precis hur elaka som helst. Ju ondskefullare desto bättre. Bara fantasin kan stoppa er (som den gjorde mot mig).
Så skriv en kommentar här nere! Och du, du vet vem du är, ta det här som en varning. Vedergällningens tid är nära... vänta du bara. Kanske inte imorgon, kanske inte denna vecka, kanske inte ens den här månaden, men när du minst anar det. Moahahaha! Evil-Olle strikes again!





Bästa tips får ett par uppmuntrande ord!

:)

Påtal om ingenting, är det bara jag som har tänkt på problemet med smileys inom paranteser? Jag har under den senaste månaden stört mig på det här flera gånger. 

Exempel: "det här är en blogg (som alla älskar :))" 
Ser ju totalt konstigt ut och passar inte ihop^^. Ser ut som en smiley med en dubbelhaka. Är det någon här som har en lösning på det här, en av världens stora uppgifter att lösa, så lämna en kommentar här nedanför. Det är kanske bara jag som har det här problemet men om jag har ett problem, så har ni ett problem.

Lite intressanta fakta om smileys för att allmännbilda er lite:
Första kända användadet av smileys är från 1982 då Scott Fahlman föreslog :-) för att visa att man skämtade i text. Känn er bildade!



Eftersom vissa verkar behöva en extra morot för att kommentera får alla som gör detta en personlig smiley :)

Sex y!

Okej ska bara få det här överstökat:
Yoghurt, y-axel, youtube, yngve, York och y-kromosom.

Detta, mina damer och herrar, är ett av mina många projekt för att bli härskare över hela världen. Hur hade jag tänkt göra det tänker ni kanske. Jo genom att få så många läsare som möjligt på min blogg.
Jag upptäckte efter djupa undersökningar av bloggens statistik att det som gav flest läsare var just "the world nude day". I ett försök att ge publiken det de vill ha döper jag alltså inlägget till "sex y" som ett slags experiment.

Som någon må ha påpekat för mig (inga namn nämnda) så är jag inte heller sen på att locka till mig så många kommentarer som möjligt. Detta är helt enkelt för att jag är rätt så säker på att antalet kommentarer man har på sina inlägg är direkt relaterat till hur stor [infoga lämpligt ord här] man har. (<<jag använde ordet "kaffekopp" i förra meningen men det är helt upp till dig).

Anwho, så kommer jag fortsätta med mina ondskefulla planer och ingen kan som sagt stoppa mig (förutom om ni slutar att läsa förstås men det kommer ni väll inte göra eller hur... eller... hallå...är det någon kvar här... hallå... HALLÅ!).

Ja när vi ändå håller på, har ni läsare några tips på hur jag ska kunna få fler läsare och på så vis lyckas ta över världen?
Kommentera för ehh... hmm... idétorka... hmm... vad har vi för falska priser i lagret... ehh... nej... men... kommentera... helt enkelt...

Grattis Figge!

Har inte mycket att säga idag. Har legat halvt i feberyra hela dagen och har alltså inte kunnat fixat ett reportage av den höga klass ni nu har fått vant er vid.

Ville bara gratulera Jennifer Figge (är det bara jag som tycker att det är ett helt otroligt bra efternamn) som blivit den första kvinnan att simma över atlanten. Om jag nu får säga min mening om det här (vilket jag får eftersom det är min blogg moahahaha) så tycker jag att vem som helst, kvinna eller man, som ger sig på något sånt är totalt, komplett galen. Om man ska över atlanten så finns det båtar/flyg och vill man simma så finns det simbasänger. 

Om du har någon som helst förståelse för det här kan du ju lämna en kommentar. :)

24 dagar tog det för henne i alla fall. Tänk vad mycket bättre saker man kan göra på 24 dagar. Man kan... hmm... ehh...ja...
Ja så frågan till er är:
Om du hade 24 dagar att göra något komplett galet, vad skulle du göra då? Lämna en kommentar om det också här nere!
Gratis nya blogg inlägg på den här sidan till alla som kommenterar :)

RIP James Whitmore!

I morse när jag satte mig vid datorn upptäckte jag något som djupt sårade mig... James Whitmore dog igår, den sjätte februari... mitt under World Nude Day. Jag vet inte om det här bara var ett sammanträffande eller om han dog runt springande naken... av någon anledning så tror jag (eller snarare hoppas) att det inte var det senare

Anyway, grejen med James Whitmore är... att jag inte har en aning om vem han är. Jag skriver det här inlägget mest för att få lite fler galna whitmore-fans som läsare. Från hans wikipedia sida:

"James Allen Whitmore, Jr. (October 1, 1921 – February 6, 2009) was an American two-time Academy Award-nominated, Emmy- and Golden Globe-winning film actor."

Sen fortsätter dom med att rabla massa filmer han varit med i... och jag har inte sett någon. Det som är intressant med den här texten är också att det är någon som brytt sig tillräckligt mycket för att under dom senaste 24 timmarna gått in och ändrat hans status.

Nu frågar jag er läsare:
Vad är ert favorit James Whitmore minne?

PS det här är sista gången jag tar och gör mass reklam utskick på msn/facebook/bilddagboken så se till att ni har klickat på den här oranga knappen brevid<< för ert dagliga/varannan-dagliga/någon-gång-ibland-dagliga dravel DS

WND 09!!!

Idag (6 februari) är, som jag antar att ni alla vet, World Nude Day 09!!! Woohoo!!! Kolla upp det, det är sant.
Jag hoppas att ni alla redan varit ute och firat denna förträffliga dag.
Själv sitter jag här framför datorn... och skriver denna blogg... med... otroligt... långsam... röst... utan... några... som... helst... kläder... av alls. Känns helt och hållet fel. Naa det blir nog ett emotionellt firande för mig

Shit vilket konstigt inlägg det här börjar bli. Vi vill här bara meddela att alla åsikter i denna blogg är enbart Olles och inte speglar någon av de andra medarbetarna på "ehholle.blogg.se"s åsikt. Du som kännt att detta väckt anstöt mot er eller någon ni känner kan ta upp det med någon som bryr sig. ALLTSÅ INGEN ALLS!

Anyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyway:
Jag fattar inte varför vi inte har fler sådana här dagar i tråkiga Sverige. Kanske inte just "naken dagen" men i alla fall några flum-dagar. Typ post-it dagen då man bara får klä sig i gula små lappar. Okej min fantasi är inte den största för tillfället så därför frågar jag nu dig:
Om du fick införa en dag på året att fira, vilken dag?


Flygande rosa elefanter till alla som kommenterar :) 

Grand opening!

(Ljudet av "Also sprach Zarathustra" av Strauss spelande i bakgrunden)

Jag är glad att introducera...
för första gången på internet...
du har kanske träffat honom förut på riktigt...
och nu är han äntligen här...
det galna dravlet ni har lärt er att älska...
nu i blogg format... 
nu kommer han till slut...
låt mig presentera...
OLLE!!!
(Publikens jubel)

Tack, tack. Det räcker nu. Ni kan sluta klappa händerna nu. Jag förtjänar inte allt det här Eller jo kanske lite till då. Och rosor också! Till mig? Gud vad snällt.

Hej och välkomna till detta episka öppnande av min blogg. Jag vet att jag kanske hoppar på det gamla blogg-tåget lite väl sent men hellre sent än aldrig right? Right? Jag ska iaf göra vad jag kan för att skriva något vettigt här då och då. Förvänta er inte för mycket bara. Btw så kanske introduktionen var lite väl överdriven men det verkade som ett så tufft ögonblick i mitt huvud. Ni skulle varit där. I mitt huvud alltså.

Anywho, här kommer jag i alla fall försöka lägga upp lite tankar och sånt som kommer över mig. Det mesta kommer säkerligen vara struntprat som det här men nån gång kaaanske det kommer något vettigt... om man har tur... eller inte.

Idag har det iaf varit en PLUT-dag och mina två mål för dagen var att starta denna blogg och att plugga matte. Om jag säger så här, det ena tog ut lite mer tid än det andra... och det var inte matten. Men matten är ju ganska lugnt så. 
Blev nöjd med designen i alla fall. För ett första försök tycker jag att det är bra.

Nej det var allt för ikväll. Ni har varit en underbar publik! Hoppas att ni har gillat det!
"See ya in anotha life brotha!"




PS Gratis e-kakor till alla som kommenterar DS

RSS 2.0